Ontdek & Verhelder jouw levenspad I


Met de tarot en het verhaal van Jona(s)

Zo’n vijfentwintig jaar geleden maakte ik kennis met de tarot. De tarotkaarten verbeelden op symbolische wijze ‘de weg van de mens’ met daarin herkenbaar de mogelijkheden, valkuilen, kansen, het verdwalen, waar of hoe we hulp kunnen ervaren en hoe er een (uit)weg gevonden kan worden. Zo hebben wij allemaal ons eigen levensverhaal met eigen ervaringen; soms herkenbaar in een sprookje, mythe of verhaal uit de Bijbel. De tarot bestaat uit 78 kaarten, waarvan 22 (de ‘Grote Aracana’) de grote levensthema’s weergeven en 56 kleine kaarten die meer betrekking hebben op het dagelijks leven. Destijds trok ik iedere dag een willekeurige kaart uit het spel. De symboliek die ik op de getrokken kaart zag was voor mij dan het thema waar ik die dag op lette. Bijvoorbeeld als ik de kaart ‘de Kracht’ trok, dan lette ik die dag op wat mij kracht gaf, of waardoor ik voelde dat ik uit mijn kracht ging of wie ik die dag kracht kon geven. Ik ging dus heel bewust om met het thema van de getrokken kaart. Die dagkaart zette zo mijn dag in een groter perspectief en het leek zelfs vaak dat de door toeval getrokken kaart die dag bijzonder op mij van toepassing was. Dit werkte verhelderend. Soms herkende ik in de getrokken kaarten mijn eigen kwetsbaarheid, zag ik gewoontepatronen waar ik eigenlijk vanaf wilde. Of zag ik weerspiegeld wat belangrijk voor me was of ontdekte ik nieuwe mogelijkheden. Religieuze of spirituele tarotleggingen helpen te verhelderen en te ontdekken wat er speelt, wat voor jou belangrijk is in je leven en wat zou kunnen helpen op je levensreis.

Zo gaan we in deze cursus aan de hand van het verhaal van Jona(s) en de walvis met elkaar op pad en kijken we hoe we aspecten van het verhaal herkennen in ons eigen leven. Elke bijeenkomst verdiepen we ons in een gedeelte van het verhaal en trekt ieder aan de hand van gestelde vragen eigen kaarten om deze te relateren aan het eigen levensverhaal. We werken met betekenisvolle beelden op een nieuwe manier. Ervaring met de tarot is niet nodig. Het is de bedoeling dat ieder een eigen tarotspel meeneemt (Rider-Waite tarot). In deze cursus is plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

Cursus: 4 bijeenkomsten van 2 uur. Kosten: € 75 voor de gehele cursus.Voor tijden en locaties zie bij Informatie & contact.