Hanneke van der Meer


Na mijn studie theologie volgde ik een opleiding Jungiaanse psychologie en was ik jarenlang verbonden aan het ‘Netwerk voor mensen met paranormale ervaringen’ (onder verantwoordelijkheid van het Samenwerkingsorgaan voor Pastoraat van de PKN), bestuurslid van de Stichting Blauwe Iris, schoolde me in esoterie en gnostiek, volgde diverse cursussen en workshops op het gebied van levensbeschouwing en spiritualiteit zoals meditatie, visualisatie, bibliodrama, Jung en tarot, werken met tekeningen en rouw- en verlieservaringen. Daarnaast was ik vrijwilliger in een hospice in Rotterdam.

In 2000 startte ik mijn ‘Praktijk voor Zingeving en Meditatie’, plek voor cursussen en persoonlijke begeleiding. Na een intermezzo, waarin andere activiteiten mij in beslag namen, heb ik onlangs de draad weer opgepakt. Onder de nieuwe naam ‘Soul Treatment’ doet zich de mogelijkheid voor om nieuwe wegen in te slaan en ook in Amsterdam en Zierikzee cursussen te geven.

Spiritualiteit begint in je eigen hart bij je eigen voordeur, daarom wil ik graag iets over mijzelf vertellen. Dit doe ik aan de hand van twee persoonlijk verhalen. Als je ze wilt lezen klik dan links op de titels.